donderdag 21 februari 2013

Cupcakes (botercrême)

Hallo allemaal, daar ben ik weer!

Ik zal jullie vandaag iets vertellen over cupcakes!

Maak eerst kleine cakejes zoals dat gewoon op het cakepak staat. Als de cakejes zijn afgekoeld rol je de fondant in de kleuren die je wil hebben. Snij of druk met een rond vormpje een rondjes uit het fondant. Hierna kun je er weer bijvoorbeeld een bloemetje op plakken in een andere kleur. Je kunt het nog lekkerder maken door botercrême op de cupcake te maken. Ik zal jullie straks het recept geven van de botercrême. Nu doe je de botercrême in een spuitzak en spuit je in een mooie vorm de botercrême op de cupcake. Hier op zou je als nog iets van fondant kunnen maken. Nu zijn je cupcakes klaar en kun je er lekker van gaan smullen!

Benodigheden botercrême (voor 12 cupcakes):
- 250 gram boter
- 250 gram poedersuiker
- 2 eetlepels heet water
- 1 eetlepel vanille essence

Recept botercrême:
Mix 250 gram boter. Zodra de boter goed zacht is gemixt voeg je langzaam de poedersuiker bij de boter. Hoe langer je blijft mixen hoe mooier de botercrême wordt. Als je goed hebt gemixt kun je het water en de vanille essence toevoegen aan de boter en poedrsuiker. Als je de kleur van de botercrême wilt veranderen moet je een druppel kleurstof toevoegen aan de botercrême. Je zou zelf even in de gaten moeten houden welke kleur je wilt maken. Als je bijvoorbeeld 1 druppel rood aan de botercrême toe zou voegen wordt de botercrême roze. Hoe meer druppels je er aan zou toevoegen hoe roder de keur wordt.

Tip: Botercrême kan ook lekker zijn tussen een cake of als handig middel zodat de fondant vast blijft zitten aan de cake.

Succes en eetsmakkelijk!

Tot de volgende keer xx Nadia.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten