zondag 4 augustus 2013

Zomerse fruittaart.

Vandaag heb ik met mijn moeder een heerlijke zomerse fruittaart gemaakt. Het recept stond in de Libelle en het zag er heerlijk uit. Dus we zijn maar boodschappen gaan doen en toen zijn we de taart maar gaan maken. Je kunt deze taart natuurlijk met allerlei fruit maken. Wij hebben het fruit gebruikt dat in het recept stond. 

De ingrediƫnten:

-500g Appels
-150g Aardbeien
-150g Blauwe bessen
-2 Citroenen
-100g Roomboter
-160g Bloem
-50g Suiker
-1 vanillestokje
-Snufje zout
-3 Eieren
-1 Zakje bakpoeder
En eventueel:
-2el Amandelschaafsel
-2tl Kaneel

How to do:

1. Schil de appels. Verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. 
2. Pers het sap uit de citroenen. 
3. Gooi de appelstukjes in een kom en giet de citroensap over de appels. (De citroensap doe je erover heen om verkleuring van de appels te voorkomen. 
4. Doe de blauwe bessen en de stukjes aardbei bij de appels in. 
5. Mix de roomboter, bloem, suiker, het merg van een vanillestokje, een snufje zout, de eieren en het bakpoeder door elkaar. 
6. Vet de taartvorm in en verdeel het beslag over de bodem van de taartvorm. 
7. Leg het zomerfruit op het beslag in de taartvorm. 
8. Bak de taart zo'n 45 Ć  50 minuten op 160 graden. 
9. Als de taart uit de oven is kun je eventueel de taart nog bestrooien met amandelen. 
--Rooster ondertussen (als de taart in de oven staat) het amandelschaafsel op laag vuur. Voeg er een snufje kaneel aan toe. Bestrooi de taart met kaneel-amandeltjes.--
10. En de laatste stap: Smullen maar!!!

Bereidingstijd: 25minuten + 45minuten in de oven. 

-xx- Nadia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten